2017

Aktuálně

(20. 3. 2017) Vyúčtování lyžařského výcvikového kurzu 7. ročníku

(11. 1. 2017) Děkujeme všem rodičům a žákům za dodržení termínů platby, odevzdání dokumentů i informace o zdravotním stavu dětí. Vše proběhlo bez problémů a hladce. Aktuální počet žáků, kteří se zúčastní kurzu je 49. Organizace odjezdu: sraz dětí je v neděli 15. 1. ve 12:45 hod. před vchodem do školy (prosím žáky o včasný nástup - prezence), odjezd 13:00 hod. Prosíme rodiče, aby neparkovali na autobusové zastávce - přistavení autobusu s vlekem. Středisko Kasárna nabízí v současné době naprosto ideální podmínky pro lyžování a výhled na následující týden je stále velmi optimistický. Čeká nás krásný (i když chladný) zimní týden. Nezapomeňte na cestovní doklad, peníze na permanentku (40 €). V příručním zavazadle (batůžku) mějte nachystané rukavice, čepici - budeme je potřebovat při přesunu na hotel! Nutná dobrá zimní obuv a oděv. Při přechodu na hotel může být v oblasti Velkých Karlovic podstatně chladněji, než při odjezdu ze Slušovic.

(9. 1. 2017) Vzhledem k aktuálnímu vývoji počasí doporučujeme vybavit účastníky lyžařského kurzu vhodnými doplňky pro případ pokračování silných mrazů (kukly pod helmy, kvalitní spodní prádlo, rukavice, čepice, lyžařské a sluneční brýle, krémy na obličej, pomádu na rty atd.). Prosíme rodiče žáků, kteří jsou v současné době nemocní, aby v případě nutnosti odhlásit své dítě z LVK, informovali o této skutečnosti co nejdříve vedoucího kurzu (M. Dlabaja, tel. 724 015 885, prostředním elektronické ŽK nebo mailem marek.dlabaja@zsslusovice.cz).

(4. 1. 2017) Ve dnech 9. - 11. ledna 2017 (pondělí - středa) budeme vybírat:  doplatek 1850,- Kč, prohlášení zákonných zástupců (bezinfekčnost, před odjezdem na LVK), kopii kartičky zdravotní pojišťovny. Prosím Vás o dodržení termínu.Všechny důležité dokumenty najdete ke stažení (viz níže). Kamery na oficálních stránkách střediska již fungují a je doplněn i odkaz na HolidayInfo.sk. Můžete se podívat na aktuální (výborné) sněhové podmínky.

(19.12. 2016) Lyžařská sezona ve středisku byla zahájena a momentálně panují výborné podmínky pro lyžování. Probíhá postupné zasněžování obou hlavních sjezdovek. Na oficiálních stránkách zatím stále nefungují webkamery. Aktuální obrázky z Kasáren si můžete prohlédnout na webových stránkách Horské chaty Bačkárka.

(7. 12. 2016) Byl zveřejněn ceník lyžařského střediska pro letošní zimní sezonu. Cena permanentky pro lyžařské kurzy je stanovana na 8 € / den. Všichni žáci budou tedy mít připraveno 40 € na zakoupení denních jízdenek. Dle odlyžovaných dnů bude po ukončení kurzu provedeno vyúčtování přesné částky u každého účastníka. Částka 40 € bude od žáků vybrána ihned po příjezdu na hotel FRAN.

(30. 11. 2016) Na lyžařský kurz je přihlášeno 52 žáků (7.A - 24, 7.B - 28). V termínu 28. 11. - 16. 12. si vyzvedávejte posudek o zdravotní způsobilosti u svých dětských lékařek. Po vyzvednutí jej odevzdáte ve škole. Nezapomeňte na kontrolu platnosti cestovního dokladu či jeho vyřízení (pas, dětský OP). Žáci obdrželi brožuru se souhrnem základních informací, termíny, programem kurzu, seznamem doporučeného vybavení.

Základní informace

Žáci 7. ročníku se podle Školního vzdělávacího programu ZŠ Slušovice mohou zúčastnit LYŽAŘSKÉHO VÝCVIKOVÉHO KURZU (LVK). Tento kurz je určen všem žákům 7. tříd. Úroveň lyžařských dovedností není důležitá. Výcvik je organizován v družstvech od úplných začátečníků až po zdatné lyžaře a vedou jej instruktoři z řad učitelů ZŠ Slušovice s platným osvědčením pro tuto činnost.

V letošním školním roce se bude LVK konat opět ve středisku KASÁRNA. Jde o tradiční lyžařské středisko v Javorníkách s terény pro všechny lyžaře. Středisko je vybaveno dvěma vleky Tatrapoma a menšími vleky pro začátečníky a děti. Sjezdovky jsou technicky zasněžovány. Ubytování je zajištěno v Horském hotelu FRAN ve dvou až čtyřlůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Účastníkům je k dispozici hotelový bazén. Chceme Vás informovat o základních faktech letošního kurzu.

Termín: 15. – 20. ledna 2017

Ubytování: Horský hotel FRAN 

Stravování: plná penze, pitný režim

Cena ubytování, plná penze: 490,- Kč/den (pětidenní kurz: 2450,- Kč)

Doprava a pojištění (cestovní a úrazové - zahraničí): 400,- Kč (fakturovaná částka bude vydělena počtem účastníků a vyúčtována po ukončení kurzu)

Způsob platby: záloha 1000,- Kč (během října), doplatek 1850,- Kč (v týdnu před odjezdem).

Cena týdenní lyžařské permanentky: v minulém roce byla cena pro kurzy 30 . Cena pro letošní zimní sezonu ještě není zveřejněna, upřesníme. Peníze na lyžařskou permanentku si žáci berou s sebou a budou vybrány ihned po příjezdu na hotel. Platba bude probíhat v  (částka bude upřesněna před odjezdem, dle aktuálního ceníku).

Kapesné: dle uvážení rodičů, ve středisku i na hotelu je možno platit v € i Kč.

Upozornění: Vzhledem k tomu, že žáci budou pobývat na území Slovenské republiky, musí být všichni vybaveni platným cestovním dokladem! Cestovní pas (cena 100,- Kč) nebo občanský průkaz (cena 50,- Kč) vystaví MěÚ Vizovice, doba vyřízení 3 - 4 týdny, nutný rodný list dítěte, tel. 777 471 171

Informace a dotazy: tel. škola 577 983 377, mobil 724 015 885, marek.dlabaja@zsslusovice.cz, osobně v kanceláři školy. Sledujte další aktualizované informace.

 

Dokumenty ke stažení:

Vyúčtování lyžařského výcvikového kurzu 7. ročníku

Písemný souhlas se zařazením žáka do lyžařského výcvikového kurzu (přihláška)

Brožura LVK 2017 (důležité informace, termíny, program kurzu, seznam vybavení, ...)

Poučení o bezpečnosti a chování na lyžařském výcvikovém kurzu ZŠ Slušovice

Řád lyžařského výcvikového kurzu ZŠ Slušovice

Prohlášení rodičů před odjezdem