2018

Aktuálně

 

  • (16. 2. 2018) Vyúčtování LVK, hodnocení kurzu
  • (12. 1. 2018) Odjezd na lyžařský kurz: neděle 14. 1. 2018, sraz před školou (nástup u vchodu) ve 12:45, odjezd 13:00. Prosíme rodiče, aby neparkovali v prostoru autobusové zastávky, kde budou přistaveny 2 autobusy. V případě plného parkoviště u školy využijte parkoviště u sportovní haly. Děkujeme.

  • (12. 1. 2018) Děkujeme všem rodičům a žákům za dodržení termínů platby, odevzdání dokumentů i informace o zdravotním stavu dětí. Aktuální počet žáků, kteří se zúčastní kurzu je 60. Ve středisku Kasárna - Javorníky je v současné době v provozu hlavní i školní sjezdovka a dopravníkový pás pro začátečníky. Výhled na následující týden je poměrně optimistický. Meteorologové předpovídají ochlazení, na východě i celodenní mrazy, snad i nějaké to sněžení. Předpokládáme, že bude možné opět spusti sněžná děla a dosněžit sjezdovky po delší vlně teplého počasí. Nezapomeňte na cestovní doklad, peníze na permanentku (45 €). V příručním zavazadle (batůžku) mějte nachystané rukavice, čepici - budeme je potřebovat při přesunu na hotel! Nutná dobrá zimní obuv a oděv. Při přechodu na hotel může být v oblasti Velkých Karlovic podstatně chladněji, než při odjezdu ze Slušovic. Ve své výbavě nezapomeňte na vhodné zimní doplňky (kukly pod helmy, kvalitní spodní prádlo, rukavice, čepice, lyžařské a sluneční brýle, krémy na obličej, pomádu na rty atd.). Pokud se splní výhled meteorologů na příští týden, lze očekávat ochlazení (středisko je v nadmořské výšce 1000 m).

  • (3. 1. 2018) Ve dnech 8. - 10. ledna 2018 bude vybrán doplatek na lyžařský kurz (1850,- Kč). Žáci odevzdávají peníze v kanceláři školy (M. Dlabaja). Zároveň odevzdají „Prohlášení rodičů před odjezdem“, které obdrží ve škole dne 4. 1.

  • (15. 12. 2017) Poučení o bezpečnosti a chování na lyžařském kurzu proběhne ve čtvrtek 4. 1. 2018 v rámci hodin TV. Zároveň předloží účastníci kurzu ke kontrole své cestovní doklady. Všichni žáci dále obdrží formulář „Prohlášení rodičů před odjezdem“, který po vyplnění a podepsání zákonnými zástupci přinesou zpět do školy.

  • (15. 12. 2017) Na stránkách lyžařského střediska byl zveřejněn aktuální ceník pro lyžařskou sezonu 2017/2018. Cena pětidenní permanentky pro lyžařské kurzy je stanovena na 45 € (viz https://kasarnejavorniky.sk/cenniky/lyziarske-kurzy/). Tuto částku v € si žáci berou s sebou a bude vybrána ihned po ubytování na hotelu.

  • (29. 11. 2017) Připomínám nutnost vyřízení cestovního dokladu (cestovní pas nebo dětský OP). Kontrola proběhne před odjezdem na kurz.

  • (29. 11. 2017) V termínu od 4. - 19. 12. 2017 si u svých dětských lékařek vyzvedávejte posudek o zdravotní způsobilosti (účast rodiče je nutná - podepisuje posudek). Tento dokument poté přineste do školy. Po ukončení lyžařského kurzu Vám bude vrácen - jeho platnost je jeden kalendářní rok a lze jej využít i k jiným zotavovacím akcím (např. letní tábor). Zároveň s posudkem přineste kartičku zdravotní pojišťovny ke zkopírování. U žáků, kteří mají jinou dětskou lékařku než MUDr. Hradeckou nebo MUDr. Kalabusovou je třeba vyřídit tento posudek individuálně u jejich pediatra.

  • (2. 11. 2017) Dnes byly žákům vydány brožury pro účastníky kurzu. Prosím, pročtěte si všechny důležité informace, termíny, seznam vybavení a organizační záležitosti.

  • (20. 10. 2017) Přihlášky na LVK jsou uzavřeny. Je přihlášeno 62 žáků 7. ročníku. Sledujte další aktuální informace na našich stránkách.

  • (11. 10. 2017) Vybíráme přihlášky a zálohu 1000,- Kč na lyžařský kurz 2018. Termín odevzdání - do 20. 10. 2017 do kanceláře školy (M. Dlabaja).

Základní informace

Žáci 7. ročníku se podle Školního vzdělávacího programu ZŠ Slušovice mohou zúčastnit LYŽAŘSKÉHO VÝCVIKOVÉHO KURZU (LVK). Tento kurz je určen všem žákům 7. tříd. Úroveň lyžařských dovedností není důležitá. Výcvik je organizován v družstvech od úplných začátečníků až po zdatné lyžaře a vedou jej instruktoři z řad učitelů ZŠ Slušovice s platným osvědčením pro tuto činnost.

V letošním školním roce se bude LVK konat opět ve středisku KASÁRNA. Jde o tradiční lyžařské středisko v Javorníkách s terény pro všechny lyžaře. Středisko je vybaveno dvěma vleky Tatrapoma a menšími vleky pro začátečníky a děti. Sjezdovky jsou technicky zasněžovány. Ubytování je zajištěno v Horském hotelu FRAN ve dvou až čtyřlůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Účastníkům je k dispozici hotelový bazén. Chceme Vás informovat o základních faktech letošního kurzu.

Termín: 14. – 19. ledna 2018

Ubytování: Horský hotel FRAN 

Stravování: plná penze, pitný režim

Cena ubytování, plná penze: 490,- Kč/den (pětidenní kurz: 2450,- Kč)

Doprava a pojištění (cestovní a úrazové - zahraničí): 400,- Kč (fakturovaná částka bude vydělena počtem účastníků a vyúčtována po ukončení kurzu)

Způsob platby: záloha 1000,- Kč (během října), doplatek 1850,- Kč (v týdnu před odjezdem).

Cena týdenní lyžařské permanentky: v minulém roce byla cena pro kurzy 40 . Cena pro letošní zimní sezonu ještě není zveřejněna, upřesníme. Peníze na lyžařskou permanentku si žáci berou s sebou a budou vybrány ihned po příjezdu na hotel. Platba bude probíhat v  (částka bude upřesněna před odjezdem, dle aktuálního ceníku).

Kapesné: dle uvážení rodičů, ve středisku i na hotelu je možno platit v € i Kč.

Upozornění: Vzhledem k tomu, že žáci budou pobývat na území Slovenské republiky, musí být všichni vybaveni platným cestovním dokladem! Cestovní pas (cena 100,- Kč) nebo občanský průkaz (cena 50,- Kč) vystaví MěÚ Vizovice, doba vyřízení 3 - 4 týdny, nutný rodný list dítěte, tel. 777 471 171

Informace a dotazy: tel. škola 577 983 377, mobil 724 015 885, marek.dlabaja@zsslusovice.cz, osobně v kanceláři školy. Sledujte další aktualizované informace.

 

Dokumenty ke stažení:

Hodnocení LVK 2018

Vyúčtování lyžařského výcvikového kurzu 7. ročníku

Písemný souhlas se zařazením žáka do lyžařského výcvikového kurzu (přihláška)

Brožura LVK 2018 (důležité informace, termíny, program kurzu, seznam vybavení, ...)

Poučení o bezpečnosti a chování na lyžařském výcvikovém kurzu ZŠ Slušovice

Řád lyžařského výcvikového kurzu ZŠ Slušovice

Prohlášení rodičů před odjezdem