2019

Aktuálně

  • (10. 1. 2019) Aktuální informace k odjezdu na kurz. Sraz před vchodem do školy: 12:45 (všichni žáci nastoupí u vchodu k prezenci), odjezd 13:00. Pro dopravu máme objednány 2 autobusy. Vzhledem k podmínkám, které v současnosti panují na našich komunikacích bude jeden autobus přistaven na zastávce a druhý s vlekem na parkovišti firmy ZBCHS (míchárna krmiv, za benzinou). Prosíme rodiče, aby v těchto místech neparkovali. Do autobusu s vlekem budeme nakládat všechny lyže a lyžáky. Proto Vás prosíme, abyste tyto věci přenesli na zadní parkoviště, kde budou nakládány na vlek. Nezapomeňte si vzít: cestovní doklad, 50 € na lyžařskou permanentku. Na cestu je nutná dobrá nepromoková a bezpečná obuv (pohorky), čepice, rukavice!!!
  • (4. 1. 2019 Aktuální zpráva z horského hotelu FRAN: „ ...máme sněhu habaděj (nyní 1 m a hlásí stálé sněžení). I přes sněžení ještě zasněžovali i technickým sněhem. Těšíme se na Vás na všechny...“ Mrkající
  • (3. 1. 2019) Aktuální počet účastníků je 54. Vrcholí přípravy na kurz. V týdnu od 7. - 11. ledna 2019 bude vybráno: doplatek 2000,- Kč, prohlášení rodičů před odjezdem (dostali jste ve škole), kartička zdravotní pojišťovny (kopie). Sněhové podmínky ve středisku jsou naprosto ideální. Na webu sice hlásí 35 cm sněhu, ale dle informací z důvěryhodných zdrojů Smějící se je výška sněhové pokrývky až 80 cm, stále připadává a sněžit má i v dalším období. Zima se konečně přihlásila a zdá se že i chvíli zůstane. Dnes byli žáci poučeni o bezpečnosti a chování na kurzu a proběhlo rozdělení na pokoje. Všechny důležité informace a formuláře naleznete v dokumentech ke stažení - níže.
  • (21. 12. 2018) Aktuální počet žáků přihlášených na kurz je 55. Děkuji všem za včasné odevzdání potvrzení o zdravotní způsobilosti. Po vánočních prázdninách (ve čtvrtek 3. 1. 2019 v hodinách Tv) proběhne poučení žáků o bezpečnosti a chování a rozdělení pokojů (domluvte si dvojice, trojice). V týdnu od 7. - 11. ledna 2019 bude vybráno: doplatek 2000,- Kč, prohlášení rodičů před odjezdem (dostanete ve škole), kartička zdravotní pojišťovny. Peníze na zakoupení lyžařské permanentky (50 €) si berete s sebou na kurz a budou vybrány ihned po ubytování na hotelu. Ve středisku je aktuálně dostatek přírodního sněhu (cca 40 cm) a sjezdovky jsou dosněžovány technicky. Podmínky zatím vypadají velmi optimisticky.
  • (28. 11. 2018) Rodiče účastníků kurzu si vyzvednou potvrzení o zdravotní způsobilosti u dětských lékařek v termínu od 10. - 17. 12. 2018. Prosíme o dodržení termínu. Žáci donesou platné potvrzení do školy ke kontrole do pátku 21. 12. Potvrzení je platné po dobu 1 roku pro veškeré zotavovací akce dětí (např. na letní tábory). 
  • (16. 11. 2018) Na lyžařský kurz je přihlášeno 56 žáků. Během příštího týdne dostanou účastníci brožuru (seznam věcí, informace pro rodiče, plán výcviku). Proběhne také předběžné rozdělení do družstev. Všechny pokyny dostanou žáci ve čtvrtek v hodinách Tv.
  • (12. 10. 2018) Vybíráme přihlášky a zálohu 1000,- Kč na lyžařský kurz 2019. Termín odevzdání - do 26. 10. 2018 do kanceláře školy (M. Dlabaja).

Lyžařský výcvikový kurz 2019

Základní informace

Žáci 7. ročníku se podle Školního vzdělávacího programu ZŠ Slušovice mohou zúčastnit LYŽAŘSKÉHO VÝCVIKOVÉHO KURZU (LVK). Tento kurz je určen všem žákům 7. tříd. Úroveň lyžařských dovedností není důležitá. Výcvik je organizován v družstvech od úplných začátečníků až po zdatné lyžaře a vedou jej instruktoři z řad učitelů ZŠ Slušovice s platným osvědčením pro tuto činnost a externí pracovníci.

V letošním školním roce se bude LVK konat opět ve středisku KASÁRNA. Jde o tradiční lyžařské středisko v Javorníkách s terény pro všechny lyžaře. Středisko je vybaveno dvěma vleky Tatrapoma a menšími vleky pro začátečníky a děti. Sjezdovky jsou technicky zasněžovány. Ubytování je zajištěno v Horském hotelu FRAN ve dvou až čtyřlůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Účastníkům je k dispozici hotelový bazén. Chceme Vás informovat o základních faktech letošního kurzu.

Termín: 13. – 18. ledna 2019

Ubytování: Horský hotel FRAN 

Stravování: plná penze, pitný režim

Cena ubytování, plná penze: 490,- Kč/den (pětidenní kurz: 2450,- Kč)

Doprava, rekreační poplatek obci a pojištění (cestovní a úrazové - zahraničí): 550,- Kč (fakturovaná částka bude vydělena počtem účastníků a vyúčtována po ukončení kurzu)

Způsob platby: záloha 1000,- Kč (během října), doplatek 2000,- Kč (v týdnu před odjezdem).

Cena týdenní lyžařské permanentky: v minulém roce byla cena pro kurzy 45 + 5€ záloha na kartu. Cena pro letošní zimní sezonu ještě není zveřejněna, upřesníme. Peníze na lyžařskou permanentku si žáci berou s sebou a budou vybrány ihned po příjezdu na hotel. Platba bude probíhat v  (částka bude upřesněna před odjezdem, dle aktuálního ceníku).

Kapesné: dle uvážení rodičů, ve středisku i na hotelu je možno platit v € i Kč.

Upozornění: Vzhledem k tomu, že žáci budou pobývat na území Slovenské republiky, musí být všichni vybaveni platným cestovním dokladem! Cestovní pas (cena 100,- Kč) nebo občanský průkaz (cena 50,- Kč) vystaví MěÚ Vizovice, doba vyřízení 3 - 4 týdny, nutný rodný list dítěte, tel. 777 471 171

Informace a dotazy: tel. škola 577 983 377, mobil 724 015 885, marek.dlabaja@zsslusovice.cz, osobně v kanceláři školy. Sledujte další aktualizované informace.

 

Dokumenty ke stažení:

Vyúčtování LVK 2019

Vyúčtování prostředků Klubu rodičů

Příhláška na lyžařský kurz

Brožura LVK 2019  (informace pro rodiče a žáky, vybavení, program kurzu)

Prohlášní rodičů před odjezdem

Prohlášní rodičů před odjezdem - začátečníci

Poučení o bezpečnosti a chování pro žáky ZŠ Slušovice

Řád LVK 2019