ŠKOLNÍ ROK 2021 - 2022

Shrnutí přijímacího řízení ve školním roce 2021 - 2022

 

            Z 9. ročníku vychází 52 žáků. 5 absolventů se zapsalo na čtyřletá gymnázia, 1 žák bude studovat na šestiletém gymnáziu a 3 žáci odchází na osmiletá gymnázia.  Třicet jedna žáků je přijato na střední školy nebo střední odborné školy do studijních oborů s maturitou a 16 žáků do učebních oborů.  Z osmého ročníku odchází jedna žákyně studovat učební obor.

Přehled středních škol, kam jsou zapsáni žáci naší školy ve školním roce 2021/2022 k dalšímu studiu

Věříme, že byla jejich volba, obzvláště v tak náročném školním roce, správná a přejeme všech absolventům mnoho studijních i osobních úspěchů v další etapě jejich života.

Mgr. Zdeňka Duroňová, červen 2022

 

 

    Aktuální informace k průběhu přijímacího řízení jsou žákům devátých ročníků a jejich rodičům zasílány prostřednictvím elektronické žákovské knížky. V případě jakýchkoli dotazů mě neváhejte kontaktovat.

 Mgr. Zdeňka Duroňová, květen 2022

 

 

 Přehled středních škol a oborů, kam žáci devátých ročníků podali přihlášky ve školním roce 2021/2022

Mgr. Zdeňka Duroňová, březen 2022

 

Organizace přijímacího řízení ve školním roce 2021 - 2022

 

Přijímacího řízení se mohou účastnit uchazeči, kteří podali úplnou přihlášku řediteli střední školy v termínu stanoveném školským zákonem:

  • u oborů s talentovou zkouškou do 30. listopadu 2021
  • u ostatních oborů pro první kolo přijímacího řízení do 1. března 2022

Ve školním roce 2021/2022 proběhnou opět přijímací zkoušky do všech maturitních oborů, všech forem vzdělávání, včetně Gymnázia se sportovní přípravou formou jednotné zkoušky s využitím centrálně zadávaných jednotných testů, jejichž realizací je pověřeno Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání (dále jen Centrum). Jednotné zkoušky se netýkají oborů s talentovou zkouškou, konzervatoře a zkráceného studia pro získání středního vzdělání s maturitní zkouškou.

Jednotná přijímací zkouška se skládá z písemného testu ze vzdělávacího oboru Český jazyk a literatura a písemného testu ze vzdělávacího oboru Matematika a její aplikace. Jednotnou přijímací zkoušku může uchazeč konat dvakrát. Termíny jednotných přijímacích zkoušek: 

Čtyřleté obory vzdělání:
1. termín: úterý 12. dubna 2022
2. termín: středa 13. dubna 2022


Obory šestiletých a osmiletých gymnázií:
1. termín: úterý 19. dubna 2022
2. termín: středa 20. dubna 2022

Pokud se jednotná přijímací zkouška ani školní přijímací zkouška v prvním kole přijímacího řízení nekoná (např. učební obory), ředitel školy zveřejní seznam přijatých uchazečů a nepřijatým uchazečům nebo zákonným zástupcům nepřijatých nezletilých uchazečů odešle rozhodnutí o nepřijetí v termínu od 22. dubna do 30. dubna.

 

Informace (zpracované MŠMT) týkající se přijímacího řízení naleznete na webových stránkách MŠMT (bude průběžně aktualizováno).

Podrobné informace k přijímacímu řízení naleznete v souborech ke stažení a v brožuře Kam na školu ve ZK. (Bude průběžně aktualizováno.)

Zdroj: https://www.zkola.cz/prijimaci-rizeni-na-stredni-skoly-a-vyssi-odborne-skoly/ 

          https://www.msmt.cz/vzdelavani/stredni-vzdelavani/prijimani-na-stredni-skoly-a-konzervatore 

 

Kalendář dnů otevřených dveří středních škol Zlínského kraje ve školním roce 2021 - 2022

Kalendář dnů otevřených dveří středních škol Zlínského kraje ve školním roce 2021 - 2022

 

Podpora vybraných učebních oborů ve Zlínském kraji

 

 

Mgr. Zdeňka Duroňová, září 2021